Jorge Eliecer Molano Rodriguez

Jorge Eliecer Molano Rodriguez

Colombia

Jorge Eliecer Molano Rodriguez verleent juridische bijstand aan verschillende organisaties die zich inzetten voor de mensenrechten. Hij staat slachtoffers en familieleden bij in diverse zaken, zoals de verdwijning van 11 personen na de het gijzelingsdrama dat plaats vond in het Paleis van Justitie in Bogotá op 6 en 7 november 1985 en de moord op 21 februari 2005 op verschillende leden (ook minderjarigen) van de Comunidad de Paz van San José de Apartado, een vereniging van bewoners die hebben gezworden geen deel te nemen aan het conflict dat in Colombia plaats vindt.

De advocaat staat ook verschillende personen bij in zaken waarin organisaties en verdedigers van mensenrechten bespioneerd worden door de binnenlandse veiligheidsdienst en in zaken die buitengerechtelijke executies betreffen.

Begin december 2009 hebben personen gekleed in burger geprobeerd het huis van Molano binnen te treden. De mobiele telefoon van de advocaat werd al enige tijd afgeluisterd (waarschijnlijk door de binnenlandse veiligheidsdienst). Ook werd zijn kantoor door verschillende personen in de gaten gehouden, werd zijn vrouw achtervolgd en is hij bedreigd via internet. Eén van die bedreigingen luidde als volgt: “Wij willen duidelijk maken dat als ons of onze familieleden iets overkomt, wij de rechter en haar assistent de advocaat Jorge Molano daarvoor verantwoordelijk houden, moge ons bloed over deze personen vloeien.”

Nieuws over Jorge Eliecer Molano Rodriguez

1 mei 2015 Lawyers for Lawyers Award gaat naar Jorge Molano!

Meer nieuws uit Colombia