Le Thi Cong Nhan

Le Thi Cong Nhan

Vietnam

Le Thi Cong Nhan is een bekende dissidente in Vietnam en trad als advocaat op voor onder meer protestanten die door de overheid werden vervolgd.

In maart 2007 werd ze samen met haar collega Nguyen Van Dai veroordeeld. Zij kreeg 3 jaar gevangenisstraf, en 3 jaar huisarrest, haar collega Nguyen Van Dai kreeg 4 jaar gevangenisstraf en 4 jaar huisarrest. Beide werd onder meer het ‘misverstaan van het overheidsbeleid met betrekking tot vakbonden en arbeiders in Vietnam’, het deelnemen aan de Blok 8406 beweging voor democratie en de progressieve partij, het geven van mensenrechtencursussen en het bezitten en verspreiden van documenten die democratie en mensenrechten propageren ten laste gelegd.

Sinds haar vrijlating in maart 2010 heeft de politie Li Thi Cong Nhan drie keer opgepakt, het meest recent op 4 november 2010, toen ze haar acht uur vasthielden en haar bevroegen over gedichten van haar hand en interviews met haar op internet. Daarnaast ving haar huisarrest aan op het moment dat ze werd vrijgelaten. Nguyen Van Dai werd in maart 2011 vrijgelaten, waarna ook zijn huisarrest aanving.

 

Meer nieuws uit Vietnam