Mohammed Al Roken

Mohammed Al Roken

United Arab Emirates

Mohammed Al Roken is een prominente advocaat en mensenrechtenverdediger uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Dr. Al Roken (geboren 26 september 1962) richt zich in zijn rechtspraktijk op commercieel, verzekering, arbitratie, conflictbeslechting, vastgoed, medische aansprakelijkheid, bestuursrecht en constitutioneel recht van de VAE. Al Roken is …. Als advocaat en juridisch consultent op alle niveaus van lokale en federale rechtbanken van de VAE. Al 22 jaar heeft hij uitgebreide en substantiele ervaring in bovenstaande rechtsgebieden. Al Roken heeft vooraanstaande lokale en internationale bedrijven bijgestaan en is founding partner van Al Roken Advocates and Legal Consultant Dubai.

Dr. Al Roken is actief betrokken geweest bij commerciele arbitrage en heeft clienten bijgestaan bij onder andere verschillende arbitrage instituten (waaronder DIAC Rules). Dr. Al Roken staat geregistreerd als arbiter in het panel van de DIAC, Sharjah en Ajman. Hij is regelmatig aangewezen als arbiter en voorzitter van het arbitrage tribunaal door zijn clienten en/of de DIAC.

Dr. Al Roken was in 2004 vertegenwoordiger van de VAE bij de International Chamber of Commerce, Arbitration Court (ICC) in Parijs, Frankrijk.

Naast zijn werkzaamheden als advocaat en arbiter was Al Roken oprichter van de Bridging the Gulf Foundation, die zich inzet voor human security in de Golf regio http://www.bridgingthegulf.org/. Hij is lid van Amnesty International en voormalig hoofd van de Emiraatse advocaten vereniging. Al Roken is altijd een fervent aanhanger van de democratie en voorstander van het verspreiden van een cultuur van tolerantie en mensenrechten in de Arabische Golfregio. Hij heeft recentelijk een kleine groep burgers verdedigd die de overheid hadden opgeroepen te hervormen in de VAE aan het begin van de Arabische lente. Sommigen van zijn cliënten werden herhaaldelijk gearresteerd en veroordeeld in 2014 op basis van nationale veiligheid overtredingen.

Nieuws over Mohammed Al Roken

10 december 2020 Joint statement Dr. Mohammed Al-Roken
28 juli 2020 Letter on the continued detention of Dr. Mohammad Al-Roken
13 november 2019 Open letter calling for release of Al-Roken

Meer nieuws uit United Arab Emirates