Radeef Moustafa

Radeef Moustafa

Syria

Radeef Moustafa is voorzitter van het Koerdisch Comité voor Mensenrechten (Al-Rased) en stond als advocaat vele mensenrechtenverdedigers bij, waaronder advocaat Muhannad al-Hasani.

Op 19 december 2010 is Moustafa ondervraagd in het kader van een disciplinaire procedure die tegen hem is gestart, op initiatief van de Syrische Orde van Advocaten. Moustafa liep kans levenslang van het tableau te worden geschrapt omdat hij – zonder toestemming van de orde van advocaten – leiding geeft aan een mensenrechtenorganisatie (Al Rased) en over mensenrechtenschendingen publiceert. Zijn voormalig cliënt Al-Hassani werd op vergelijkbare gronden eerst van het tableau geschrapt en vervolgens in een strafrechtelijke procedure tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld in juni 2010.

Namens L4L zijn er waarnemers naar Aleppo gereisd, waarop de disciplinaire zitting werd uitgesteld tot 3 april 2011, naar ieders overtuiging door de aanwezigheid van buitenlandse waarnemers, waaronder L4L. De disciplinaire procedure tegen Radeef Moustafa heeft uiteindelijk slechts tot een waarschuwing geleid.

Meer nieuws uit Syria