Sui Muqing

Sui Muqing

China

Sui Muqing begon zijn juridische loopbaan in 1993 en behandelde sinds april 2012 mensenrechtenzaken. Sui Muqing heeft sindsdien talloze mensenrechtenactivisten en slachtoffers van mensenrechtenschendingen in China bijgestaan. Sui Muqing staat onder meer bekend om zijn openhartige uitdrukking van zijn opvattingen en zijn berichtgeving over de zaken die hij behandelde. Dit maakt hem, naast de gevoelige aard van de zaken die hij vertegenwoordigde, hem vaak het slachtoffer gemaakt van vervolging door de overheid. Sui Muqing is meerdere malen gedetineerd en gearresteerd, waaronder een detentie van vijf maanden op een geheime locatie tijdens de 709 crackdown.

Op 23 januari 2018 ontving Sui Muqing een kennisgeving van de Guangdong Province Judicial Bureau met de mededeling dat zijn advocatenvergunning dreigde te worden ingetrokken. Volgens deze kennisgeving was de beslissing gebaseerd op een “disrupting court order” tijdens het proces van Ding Jiaxi in 2014 en het nemen van foto’s van de verdediger tijdens een vergadering in 2017 met zijn gedetineerde klant Chen Yunfei.

Op 3 februari 2018 woonde Sui Muqing een hoorzitting bij over de intrekking van zijn advocatenvergunning. Op 12 februari 2018 werd hij officieel op de hoogte gebracht van de intrekking. Sindsdien is aan Sui Muqing, zijn vrouw en kind ook een uitreisverbod opgelegd.

Laatst bijgewerkt op 15 juli 2019

Meer nieuws uit China