Wang Quanzhang

Wang Quanzhang

China

#FreeTheLawyers: onderneem actie en stuur een wenskaart met een boodschap van solidariteit en steun aan Wang Quanzhang! Klik hier om actie te ondernemen.

Wang Quanzhang is een mensenrechtenadvocaat die aan gevoelige zaken heeft gewerkt, waaronder het verdedigen van Falun Gong-beoefenaars, onderzoeksjournalisten en voorstanders van democratie.

Op 28 januari 2019 heeft de Tianjin Municipal No.2 Intermediate People’s Court de prominente mensenrechtenadvocaat Wang Quanzhang schuldig bevonden aan “ondermijning van de staatsmacht” en veroordeelde hem tot 4 jaar en 6 maanden gevangenisstraf en 5 jaar ontneming van politieke rechten.

In augustus 2015 arresteerde de politie Wang Quanzhang in het kader van de ‘709 crackdown’. Hij was maanden verdwenen voordat hij in januari 2016 werd beschuldigd van ‘ondermijning van de staatsmacht’. Voor het begin van het proces werd Wang Quanzhang al meer dan drie jaar incommunicado gehouden zonder enige vorm van behoorlijke procedure. Hij kreeg geen toegang tot een onafhankelijke juridisch adviseur van zijn keuze en kreeg geen toegang tot zijn familierechtadvocaat, die naar verluidt werd geïntimideerd om zich terug te trekken uit zijn zaak.

Nieuws over Wang Quanzhang

7 februari 2019 Joint letter – Release Wang Quanzhang
31 januari 2019 Wang Quanzhang sentenced to 4,5 years in prison
27 december 2018 Trial against Wang Quanzhang
10 december 2018 Joint petition letter – Wang Quanzhang

Meer nieuws uit China