College met advocaat Saif ul-Malook uit Pakistan
28 november 2019

College met advocaat Saif ul-Malook uit Pakistan

Pakistan

EVENT OP 23 JANUARI 2020

Vierentwintig januari 2020 is de jaarlijkse ‘Dag van de bedreigde advocaat’. Dit jaar staat deze dag in het teken van advocaten uit Pakistan. Op uitnodiging van Lawyers for Lawyers, Stichting de Dag van de Bedreigde Advocaat en het Amsterdam Center on the Legal Professions zal de gerenommeerde advocaat Saif ul-Malook uit Pakistan een dag eerder, op donderdag 23 januari 2020, een lezing geven over de situatie van advocaten in Pakistan en zijn persoonlijke verhaal delen.

Saif ul -Malook raakte in Nederland bekend door zijn optreden voor Asia Bibi. Asia Bibi is een christelijke vrouw, die in 2010 wegens blasfemie ter dood werd veroordeeld. Nadat zij acht jaar in een dodencel had gezeten, sprak het Hooggerechtshof van Pakistan haar in oktober 2018 vrij wegens gebrek aan bewijs. Malook ontving na de uitspraak van het hof ernstige bedreigingen en moest uit vrees voor zijn leven naar Nederland vluchten. Hij keerde in januari 2019 terug naar Pakistan, waar hij onder moeilijke omstandigheden zijn werk voortzet.

Locatie: 
Faculteit der rechtsgeleerdheid,
 gebouw REC A, zaal A1.02, Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam


Programma:

16.00 uur: inloop met koffie en thee

16.30 uur: introductie door Lawyers for Lawyers en start lezing Saif ul-Malook
17.15 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen
17.25 uur: afsluiting door Symone Gaasbeek-Wielinga, secretaris van de Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat
17.30 uur: afsluitende borrel

Op 24 januari organiseren Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat en de VSAN de jaarlijkse manifestatie in Den Haag. Iedereen is van harte welkom de manifestatie bij te wonen. Meer informatie over de manifestatie is te zijner tijd te vinden op de website van Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat. Voor meer informatie: http://dayoftheendangeredlawyer.eu/ – Initiator en en internationaal coördinator van de Dag van de Bedreigde Advocaat, Hans Gaasbeek: tel: 06-52055043, email: hgaasbeek@gaasbeekengaasbeek.nl. 

Meer nieuws uit Pakistan