Dag van de Bedreigde Advocaat. Kom ook!
6 januari 2020

Dag van de Bedreigde Advocaat. Kom ook!

Vrijdag 24 januari 2020 is de jaarlijkse ‘Dag van de bedreigde advocaat’. Dit jaar bestaat Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat tien jaar, en het is dan ook de tiende keer dat de dag wordt georganiseerd. Dit jaar staat de dag in het teken van advocaten uit Pakistan die vanwege hun legitieme werkzaamheden in de problemen komen.

In het kader van deze dag worden verschillende events georganiseerd in Den Haag. U bent van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.

Programma

15.00 Manifestatie en aanbieden petitie, komt allen al dan niet in toga!

Locatie: Pakistaanse ambassade in Den Haag, Amaliastraat 8, 2514 JC Den Haag

Manifestatie bij de Pakistaanse ambassade in Den Haag ter ondersteuning van Pakistaanse advocaten die vanwege hun legitieme werkzaamheden worden bedreigd en onvoldoende of zelfs helemaal niet door hun overheid worden beschermd. De Pakistaanse ambassade krijgt een petitie overhandigd waarin een dringende oproep aan de Pakistaanse overheid wordt gedaan om werk te maken van dit urgente probleem. In verschillende steden binnen en buiten Europa zal vandaag ook bij Pakistaanse ambassades en consulaten worden gedemonstreerd en wordt dezelfde petitie aangeboden.

Wees solidair en kom ook naar de Pakistaanse ambassade op 24 januari!

Het aanbieden van de petitie bij de ambassade zal plaatsvinden omstreeks 15:30 uur. Daarna loopt men gezamenlijk naar het Paleis van Justitie (circa 30 minuten lopen).

Voor meer informatie: http://dayoftheendangeredlawyer.eu/
Initiator Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat, Hans Gaasbeek: tel: 06-52055043, email: hgaasbeek@gaasbeekengaasbeek.nl.

17.00 – 18.00 Lezing

Locatie: Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag

U bent van harte uitgenodigd om na afloop van de manifestatie de lezing bij te wonen, die in het kader van de Dag van de bedreigde advocaat wordt georganiseerd in Den Haag. Tijdens deze lezing zal Saif ul Malook, advocaat uit Pakistan, spreken over de verslechterende situatie van advocaten in Pakistan.

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Jonge Balie Den Haag.

Programma
Inloop 16.30 uur
17.00 Opening door Lawyers for Lawyers
17.05 Lezing door Pakistaanse advocaat Saif ul Malook
17.50 Afsluiting door Symone Gaasbeek-Wielinga, secretaris van de Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat

Aanwezig zijn bij de lezing? Schrijf u dan nu in via deze website! Let op: plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang.


De dag van de bedreigde advocaat is in 2009 op initiatief van de Commissie Defense de la Defense van de Europese Democratische Advocaten federatie (AED-EDL, www.aed-edl.net) in het leven geroepen, een jaar later heeft de Europese Associatie van Advocaten voor Democratie en Mensenrechten (ELDH, www.eldh.eu ) zich aangesloten. Het project wordt nu ondersteund door verschillende organisaties, waaronder Lawyers for Lawyers, IDHAE, CCBE, UIA, CNB/OIAD, IAPL, VSAN en vele andere organisaties.

Meer nieuws