Dag van de Mensenrechten: Doe mee aan de acties van L4L!
9 december 2016

Dag van de Mensenrechten: Doe mee aan de acties van L4L!

Op 10 december – de Dag van de Mensenrechten – schrijven vele mensen uit de hele wereld brieven. Voor mensen die onrecht is aangedaan, gevangenzitten, gemarteld zijn of bedreigd worden. Hieronder bevinden zich ook vele advocaten voor wie Lawyers for Lawyers actie voert. Regelmatig ondersteunen wij advocaten door het schrijven van brieven aan de autoriteiten van het land waar de advocaat zich bevindt. Individuele deelnames aan onze schrijfacties vergroten het effect hiervan aanzienlijk. Daarnaast proberen wij via social media aandacht te vragen voor de veelal barre situaties waarin advocaten verkeren. Doe ook mee aan de acties hieronder en help je collega’s!


Schrijf een brief voor Eren Keskin uit Turkije

Advocaten in Turkije liggen al geruime tijd onder vuur. Ook de prominente Turkse advocate Eren Keskin ondervindt problemen bij het uitoefenen van haar beroep.

In 2005 zei ze in een toespraak dat Turkije verantwoordelijk is voor het vermoorden van een twaalfjarige jongen tijdens een militaire operatie in Oost-Turkije. Na een proces werd ze in december 2014 veroordeeld vanwege ‘belediging van de Turkse staat’. Ze kreeg 1 jaar gevangenisstraf, later verminderd tot 10 maanden.

Voer ook actie voor Erin! Dat kun je doen op door deel te nemen aan de schrijfactie die we voor haar organiseren. Klik hier om deel te nemen!


Deel Razan Zaitouneh’s foto op social media

Razan Zaitouneh is een van de belangrijkste advocaten uit Syrië. Zij verdedigde vele politieke gevangenen. Sinds het begin van de crisis in 2011, speelde Razan Zaitouneh een belangrijke rol bij het beschermen van onafhankelijke groepen en activisten in Syrië, en het bijstaan van slachtoffers van mensenrechtenschendingen. Op 9 december 2013 werd zij samen met haar man en twee collega’s ontvoerd. Sinds die tijd is er niets meer van hen vernomen. Wij voerden al actie voor haar. 

Help ons om ervoor te zorgen dat Razan niet vergeten wordt! U kunt dat op de volgende manieren doen:

– Deel Razan’s foto op Facebook
– Twitter een bericht over Razan met de hashtag #FreeRAZAN

Meer nieuws