Dam tot Damloop 2019 groot succes!
23 september 2019

Dam tot Damloop 2019 groot succes!

Op zondag 22 september liepen bijna 70 renners de Dam tot Damloop voor Lawyers for Lawyers. Velen van hen droegen een ‘rouwsticker’ ter nagedachtenis aan advocaat Derk Wiersum.

De Dam tot Damloop is één van de grootste businesslopen ter wereld. Aan de run van 10 mijl kunnen elk jaar 50.000 mensen meedoen. De ongeëvenaarde sfeer, de IJtunnel en het feit dat start en finish in twee verschillende steden liggen, maken dit evenement heel bijzonder.

Voor onze renners was dit zonder meer een sportieve uitdaging. Maar de renners die uit naam van Lawyers for Lawyers liepen, steunden daarmee ook hun collega-advocaten in nood. Met het geld dat de renners inzamelden steunen we advocaten in het buitenland die worden bedreigd, gehinderd of zijn gearresteerd vanwege hun werk. Het opgehaalde sponsorbedrag zetten wij bijvoorbeeld in om onze projecten voor advocaten in Turkije voort te kunnen zetten. Verder zullen we het komende jaar speciale aandacht vragen voor advocaten die tot langdurige gevangenisstraffen werden veroordeeld in verband met hun werkzaamheden.

Lees bijvoorbeeld het verhaal van Kim Helwegen, die al voor de derde keer met Lawyers for Lawyers meeliep en ruim 600 euro ophaalde voor Lawyers for Lawyers.

Wij willen alle renners hartelijk danken voor hun inzet en enthousiasme en we hopen jullie volgend jaar weer te zien!

Sfeer impressie:

De Lawyers for Lawyers Dam tot Damloop 2019 wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meer nieuws