Fantastische opbrengst werkboek WWFT!
18 juli 2018

Fantastische opbrengst werkboek WWFT!

Op 26 juni mocht Lawyers for Lawyers een cheque ter waarde van maar liefst €14.500-, in ontvangst nemen. De Amsterdamse kandidaat-notaris Birgit Snijder-Kuipers maakte samen met onder meer advocaten en compliance officers een werkboek over de nieuwe Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme. De auteurs schonken de netto-opbrengst van het boek aan Lawyers for Lawyers.

De nieuwe WWFT (Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme) is op 6 maart door de Tweede Kamer aangenomen. Deze wet dient ter implementatie van de vierde Europese anti-witwasrichtlijn, en is onder andere van toepassing op advocaten.

De Europese regelgeving is opgesteld om te voorkomen dat ons financiële stelsel wordt gebruikt voor het witwassen van geld en de financiering van terrorisme. De WWFT werd de afgelopen jaren verschillende malen gewijzigd. De vierde Europese anti-witwasrichtlijn scherpt bestaande verplichtingen aan en introduceert nieuwe eisen. De Implementatiewet vierde anti-witwasrichtlijn beoogt de wijzigingen in de WWFT te verwerken.

Het werkboek WWFT is geschreven om advocaten en notarissen een praktisch handvat te bieden om hun kantoorbeleid in overeenstemming te brengen met de nieuwe wet. Het boek bevat voorbeelddocumenten en een stappenplan, speciaal toegesneden op notaris- en advocatenkantoren. Het tienstappenplan bevat de onderwerpen die opgenomen moeten worden in het WWFT-kantoorbeleid.

Het Werkboek WWFT is samengesteld door mr. dr. Birgit Snijder-Kuipers, docent ondernemingsrecht aan de RUG en kandidaat-notaris bij De Brauw Blackstone Westbroek. Overige auteurs zijn Jacoline van Bennekom-Overgaauw, Diana Gunckel, Corrie Heck, Niels Hupkes, Bertus Kerkhoven, Rieneke van Praag Sigaar en Jeannette Wiers-van Tuijl.

Lawyers for Lawyers is de auteurs van het Werkboek WWFT bijzonder erkentelijk en dankt hen hartelijke voor dit fantastische initiatief. De opbrengst zullen wij onder meer gebruiken om vervolgde advocaten in Turkije te blijven ondersteunen. Advocaat Ramazan Demir was aanwezig tijdens de overhandiging van de cheque om te vertellen over de situatie van advocaten in Turkije en het werk dat Lawyers for Lawyers in Turkije verricht.

IMG_2302

IMG_2298IMG_2291

Meer nieuws