Aanval op advocaat Asrul Azis Sigalingging
3 juni 2016

Aanval op advocaat Asrul Azis Sigalingging

Indonesia

Lawyers for Lawyers en Lawyers Rights Watch Canada (LRWC) zijn bezorgd over de fysieke aanval op advocaat Asrul Azis Sigalingging. Toen Siagalingging juridische bijstand wilde verlenen aan een gearresteerde student, werd hij aangevallen door agenten van de Satuan Polisi Pamong Praja (Satpol PP), de gemeentelijke politie in Indonesië.

Op 25 maart 2016 werden zeven studenten die op straat aan het eten waren, aangevallen door Satpol PP-agenten. De Satpol PP beschuldigde de studenten van ‘het verstoren van de openbare orde’. Een van de studenten, Gianesha, werd gearresteerd en afgevoerd naar het Satpol PP-bureau.

Zodra hij hiervan op de hoogte was gebracht, ging advocaat Asrul Azis Sigalingging naar het politiebureau om te proberen juridische bijstand te verlenen aan Gianesha. In plaats van het verkrijgen van toegang tot Gianesha, werd Sigalingging zelf bruut aangevallen; hij is tegen de grond gewerkt en onder dwang gedrogeerd door politiemedewerkers. Bovendien werd zijn advocaten-identiteitskaart ingenomen.

Op 28 maart heeft Sigalingging, samen met een groep van 37 advocaten, een klacht ingediend bij de West Sumatra Office Regiopolitie (Polda Sumatera Barat), en een onderzoek geëist naar de aanval op hemzelf en op de studenten door Satpol PP-medewerkers.

Lawyers for Lawyers en LRWC riepen de Indonesische autoriteiten op onmiddellijk een ​​onderzoek te starten naar dit incident.

Meer nieuws uit Indonesia