Lawyers for Lawyers zoekt nieuwe vrijwilligers voor focusgroep 'twinning'
1 maart 2020

Lawyers for Lawyers zoekt nieuwe vrijwilligers voor focusgroep ’twinning’

Gemiddeld 5-8 uur/pm, per 1 mei 2020

Voor een lopend project zoekt Lawyers for Lawyers advocaten die zich voor een periode van één jaar willen inzetten als buddy voor een aantal Oost-Afrikaanse advocaten. Aangezien een aantal van de advocaten enkel Frans spreekt zijn wij specifiek opzoek naar advocaten die Frans kunnen spreken.

Lawyers for Lawyers (L4L) komt op voor bedreigde advocaten. We helpen advocaten om hun taak als beschermer van de rechtsstaat vrij en onafhankelijk te kunnen uitoefenen en zetten ons in om vervolging van advocaten te voorkomen of te beëindigen. L4L bestaat uit een sterk bestuur, een klein kantoor en een netwerk van ongeveer 60 advocaten in Nederland (verdeelt over focusgroepen die focussen op bepaalde landen/werelddelen), die zich vrijwillig sterk maken voor meer dan 150 collega’s over de hele wereld.

Wat ga je doen?

In het kader van ons ‘twinning’ project zal je worden gekoppeld aan twee à drie advocaten uit ons netwerk. Als buddy ben jij het eerste aanspreekpunt voor de Oost-Afrikaanse advocaten en zal jij contacten onderhouden en de advocaten in contact brengen met ons netwerk. Door ons brede netwerk te activeren hopen wij de advocaten meer veiligheid, tools en directe contacten te bieden. Lawyers for Lawyers geeft jou de ondersteuning die jij nodig hebt om de advocaten zo effectief mogelijk te ondersteunen, zo geven wij je voor aanvang o.a. een uitgebreide briefing.
Het heeft een positief effect als de advocaten uit ons netwerk weten dat er internationale collega’s betrokken en geïnteresseerd zijn in hun werk, dat zij vaak verrichten onder moeilijke omstandigheden. Het delen van ervaringen en het geïnformeerd blijven over het werk van de advocaten zijn belangrijke aspecten van ‘twinning’.

Interesse?

Lijkt het jou leuk om in contact te staan met aantal advocaten en deze de benodigde ondersteuning te bieden? Stuur dan een korte motivatie naar Anna Verkaik (a.verkaik@lawyersforlawyers.nl) voor 20 april 2020. Je kunt ook terecht bij Anna voor vragen over het project.

Meer nieuws