Meesterlijke rally voor Lawyers for Lawyers
20 september 2017

Meesterlijke rally voor Lawyers for Lawyers

Ronkende en pruttelende motoren. Brullende en puffende uitlaten. Een hippe Eend, Fiatje 500 of een gestroomlijnde bolide met blinkend chroom. Het maakt niet uit waarin je rijdt – nou ja, het oog wil ook wat – het gaat bij de jaarlijkse Mr. Rally primair om het goede doel. En natuurlijk om de gezelligheid. De rally 2017 en de bijbehorende loterij brachten welkome opbrengsten in het laatje voor Lawyers for Lawyers.

Bijna vijftig equipes verschenen op zaterdag 9 september aan de start voor de Mr. Rally 2017, het evenement dat dit jaar voor de zevende keer werd georganiseerd. De meeste deelnemers zijn advocaten, maar dit jaar zat ook een aantal bedrijfsjuristen achter het stuur.

De old- en newtimers haalden overigens allemaal zonder noodzakelijke pitsstop de eindstreep. Dankzij de sponsors gaat de gehele netto opbrengst naar Lawyers for Lawyers.

De Max Verstappens-in-spe plaatsen hun voet op het gaspedaal in Amersfoort. De rit voerde via de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei naar Ophemert in de Betuwe.

Pluvius liet zich tijdens de voorafgaande briefing van de rijders niet onbetuigd. Geen reden om de rit af te vlaggen, want uitgerekend tijdens het innemen van de startposities brak de zon door de wolken. Zuinigjes weliswaar, maar voor een aantal enthousiaste cabrio-bezitters voldoende om maar meteen topless te gaan. Het leverde hen geen penalty op van de baan-commissarissen, integendeel.

Bij de finish werden de koene coureurs en hun co-piloten opgewacht door de algemeen deken van de Nederlandse Orde van Advocaten, Bart van Tongeren. Voordat de trotse winnaars hun felbegeerde trofeeën in ontvangst mochten nemen, hield hij nog een warm pleidooi voor Lawyers for Lawyers en het belang van een vrije beroepsuitoefening door advocaten.

Vervolgens was er nog de trekking van de loterij. Ook die opbrengst gaat naar Lawyers for Lawyers.

Lawyers for Lawyers dankt de organisatie en deelnemers van de Mr. Rally hartelijk voor hun inzet en natuurlijk ook voor de mooie opbrengst!

*Tekst: Johan van Uffelen

Foto 1: Daniel Santurio Gonzalez en Carlo Kuiper van Croon advocaten zetten de snelste tijd neer. In 2014 en 2015 wisten zij ook al beslag te leggen op deze podium-positie. Mark Loefs (Orange Clover) en Gijs Linse (Allen & Overy) werden 2e. De 3e prijs ging naar Willem Heemskerk (Pels Rijcken) en Bart Noé. Klik hier voor de volledige uitslag van de Mr. Rally 2017.

rally winnaars

Meer nieuws