Oproep demonstratie Turkse consulaat
9 november 2021

Oproep demonstratie Turkse consulaat

Op 16 november 2021 komen advocaten in actie ter ondersteuning van de Turkse advocaten en rechters èn om op te roepen tot onmiddellijke vrijlating van advocaten die vervolgd worden vanwege de uitoefening van hun beroep. Ook u kunt in actie komen.

Begin november heeft de FBE (Féderation des Barreaux d’Europe) een resolutie aangenomen waarbij Europese advocaten worden opgeroepen om op 16 november 2021, de dag vóór de zitting van Barkin Timtik in Istanbul, in toga te demonstreren voor de Turkse ambassades en consulaten in Europa om 11.00 uur ter ondersteuning van de Turkse advocaten en rechters èn op te roepen tot onmiddellijke vrijlating van advocaten die vervolgd worden vanwege de uitoefening van hun beroep. Het Turkse consulaat is gevestigd aan het Museumplein 17 in Amsterdam.

Ebru Timtik (42) stierf op 27 augustus 2020 in Turkse gevangenschap na een hongerstaking van 238 dagen. Haar zus Barkin Timtik zit nog steeds (al 5 jaar) in de Turkse gevangenis in voorarrest. De volgende zitting is op 17 november a.s. in Istanbul. Op 28 september 2021 was in Parijs de ceremonie ter ere van de advocaten Ebru en Barkin Timtik uit Turkije, aan wie de internationale mensenrechtenprijs Prix Ludovic Trarieux vorig jaar is toegekend. De Amsterdamse Orde maakt deel uit van de jury van deze prijs.

Lawyers for Lawyers ondersteunt deze oproep.

Meer nieuws