Oud bestuurslid Joost Italianer overleden
21 september 2023

Oud bestuurslid Joost Italianer overleden

Foto: Gregor Servais

Lawyers for Lawyers ontving het verdrietige nieuws dat Joost Italianer op 9 september 2023 na een langdurige ziekte is overleden. Joost was advocaat bij NautaDutilh, begenadigd jazzpianist en, van 2004 tot 2015, bestuurslid van Lawyers for Lawyers.

Joost heeft heel veel voor Lawyers for Lawyers betekend. Hij was in 2004 een van degenen die Lawyers for Lawyers nieuw leven inbliezen nadat de stichting enigszins tot stilstand was gekomen. Als bestuurslid was hij betrokken, aimabel, creatief en standvastig. Vele goede ideeën zijn bij hem begonnen. Joost heeft zich jarenlang ingezet voor advocaten wereldwijd, en in het bijzonder voor advocaten uit Syrië en China. In Damascus nam hij het proces waar tegen advocaat Muhanad al-Hassani. De Syrische advocate Raizan Zeitouneh, een groot voorvechtster van mensenrechten die in 2013 is ontvoerd en verdwenen, noemde hij één van zijn helden. Joost was bovendien een warm en humoristisch mens. Advocaten die in Nederland op bezoek kwamen nodigde hij uit bij hem thuis, liet hij iets van Nederland zien en leerde hij zelfs haring eten. 

Wij zijn blij en dankbaar dat Joost zich zo lang en onvermoeibaar voor Lawyers for Lawyers heeft willen inzetten, en zeer bedroefd om zijn heengaan. Zijn familie en vrienden wensen wij heel veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies.

Irma van den Berg
Voorzitter Lawyers for Lawyers

 

Meer nieuws