Save the date: lezing met Ramazan Demir 24 januari
12 december 2018

Save the date: lezing met Ramazan Demir 24 januari

Türkiye

Advocaat Ramazan Demir spreker op de Dag van de Bedreigde Advocaat

Bedreiging van advocaten in Turkije uit eerste hand
24 januari 2019 – Dag van de Bedreigde Advocaat

Klik hier om je aan te melden.

In sommige landen worden advocaten bedreigd en geïntimideerd door de overheid, louter omdat zij mensen bijstaan die als ‘vijanden van de staat’ worden bestempeld. De afgelopen jaren zijn in Turkije om die reden honderden advocaten gearresteerd en vervolgd. Lawyers for Lawyers woont al sinds 2011 zittingen bij in een groot aantal van deze zaken.

De prominente Turkse mensenrechtenadvocaat Ramazan Demir ondervindt dagelijks de gevolgen van de afbraak van de Turkse rechtsstaat, maar blijft standvastig zijn werk doen. Mede daarom ontving hij in 2017 de Human Rights Award van de International Bar Association (IBA). “Deze erkenning”, zo zei hij over de eervolle prijs, “is genoeg om de wolken te verdrijven en de lucht weer even blauw te maken”.

Op uitnodiging van Lawyers for Lawyers en het Amsterdam Center on the Legal Professions zal Ramazan Demir op de Dag van de Bedreigde Advocaat, donderdag 24 januari a.s., een lezing geven (voertaal Engels). Hij zal uit de eerste hand bespreken hoe de Turkse autoriteiten rechtsbijstand in politieke- en mensenrechtenzaken vrijwel onmogelijk maken en aan welke risico’s advocaten blootstaan.

Lokatie:
Faculteit der rechtsgeleerdheid,
gebouw REC A, zaal A 3.15, Nieuwe Achtergracht 166, 1018 WV Amsterdam

Programma:
15.30 uur: inloop met koffie en thee
16.00 uur: introductie door Pieter van Regteren Altena en start lezing Ramazan Demir
16.45 uur: gelegenheid tot het stellen van vragen en afsluiting
17.00 uur: afsluitende borrel

Klik hier om je aan te melden. (Mocht je na aanmelding toch verhinderd zijn, laat het ons dan weten, want de ruimte is beperkt en er is veel belangstelling te verwachten.)

Meer nieuws uit Türkiye