Syrië Radeef Moustafa dreigt van tableau te worden geschrapt
7 januari 2011

Syrië Radeef Moustafa dreigt van tableau te worden geschrapt

Radeef Moustafa is op 19 december ondervraagd in het kader van een disciplinaire procedure die tegen hem is gestart op initiatief van de Syrische Orde van Advocaten. Moustafa wordt onder meer het “lidmaatschap aan een illegale organisatie”, “handelingen tegen de Syrische overheid” door middel van Moustafa’s mensenrechtenwerk en zijn publicaties over mensenrechten-issues, “het behandelen van onderwerpen met het ondermijnen van nationale eenheid als doel” en het “publiceren van ongefundeerd nieuws” ten laste gelegd.

Moustafa is voorzitter van het Koerdisch Comité voor Mensenrechten (al-Rased) en stond vele mensenrechtenverdedigers bij, waaronder advocaat Muhanad al-Hassani. Al-Hassani werd op vergelijkbare gronden eerst van het tableau geschrapt en vervolgens in een strafrechtelijke procedure tot drie jaar gevangenisstraf veroordeeld in juni 2010. Een volgende zitting in de procedure tegen Moustafa staat gepland voor 31 januari 2011.

L4L organiseerde in januari 2011 een schrijfactie voor deze advocaat. U vindt de brieven die destijds zijn verstuurd hier.

Meer nieuws