Tunesië Radhia Nasraoui heeft Human Dignity Award gekregen
25 november 2011

Tunesië Radhia Nasraoui heeft Human Dignity Award gekregen

Op 22 november 2011 is de Roland Berger Human Dignity Award toegekend aan Radia Nasraoui. Zij heeft een jarenlange moedige strijd gevoerd tegen martelingen en voor een onafhankelijk wettelijk systeem in Tunesië.

Nasraoui, nu 58 jaar oud, is één van Tunesiës meest bekende advocaten. Ze werkt al 30 jaar onvermoeibaar aan de mensenrechten situatie in haar land, door middel van het verdedigen van slachtoffers van marteling en staat geweld. Nasraoui is de oprichtster van de Association de Lutte contre la Torture en Tunisie (Association to Combat Torture in Tunisia (ALTT), opgericht in 2003).

Radhia Nasraoui en haar familie zijn al decennia lang het slachtoffer van overheidsonderdrukking en constante observatie. Meerdere malen ging Nasraoui in hongerstaking, in reactie op de overheid die haar haar werk als advocate niet lieten uitvoeren. Ondanks dat zij is aangevallen en fysiek geweld onderging gepleegd door de politie, heeft niets haar nog kunnen stoppen in haar strijd voor mensenrechten.

Samen met haar collega’s van de ALTT, heeft zij zeer bijgedragen aan het succes van de Arabische Lente en het verdedigen van mensenrechten.

Meer nieuws