Vacature algemeen bestuurslid
18 oktober 2023

Vacature algemeen bestuurslid

Voor het bestuur van Lawyers for Lawyers zijn we op zoek naar twee algemeen bestuursleden

Functie

Als bestuurslid ben je nauw betrokken bij de groei van de stichting en lever je een bijdrage aan de bepaling en bewaking van koers en strategie van Lawyers for Lawyers. Wij zijn op zoek naar twee algemeen bestuursleden. Op basis van de huidige samenstelling van het bestuur zijn we met name op zoek naar:

  • Een bestuurder met een uitstekend netwerk binnen de grote advocatenkantoren, onze (potentiële) partners
  • Een bestuurder met ervaring met (internationale) groei van een NGO

Deze functie is onbezoldigd.

Algemeen

Lawyers for Lawyers is een onafhankelijke en non-politieke stichting, met als doel het bevorderen en beschermen van een onafhankelijke advocatuur zodat advocaten in staat zijn hun rol als dienaar van de rechtsstaat adequaat te vervullen. Wij doen dit door advocaten, die vanwege hun werk worden gehinderd, wereldwijd te ondersteunen onder meer door fact finding, trial monitoring, advocacy en capacity building. Wij zetten ons op internationaal en nationaal niveau ook in voor het bevorderen van de universele kernwaarden die aan de advocatuur ten grondslag liggen, conform relevante internationale rechtsnormen.

Lawyers for Lawyers bestaat op dit moment uit 6 bestuursleden, 70 advocaat-vrijwilligers en een kantoor met 4 medewerkers. Vanwege het aflopen van de bestuurstermijnen van twee van onze bestuursleden zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden. Datum benoeming in overleg per direct of begin 2024.

Netwerk grote kantoren

Het werk van Lawyers for Lawyers wordt mede mogelijk gemaakt door de financiële bijdrage van vijftien partnerkantoren en de pro bono inzet van advocaten van deze kantoren. Het bestuur ambieert een groei van het aantal partnerkantoren en van de donaties van bestaande en nieuwe partners. Daarom zoekt de stichting een algemeen bestuurslid met een groot netwerk in de advocatuur. Het bestuurslid opent deuren voor de directeur, maakt afspraken mogelijk, gaat mee naar afspraken en draagt zo bij aan een verdubbeling van het aantal partners in de komende twee jaar.

Internationale groei

De situatie van advocaten in de wereld verslechtert al jaren. Lawyers for Lawyers kan de vraag naar ondersteuning niet bij benen. Daarom ontwikkelt Lawyers for Lawyers een groeiplan voor de komende vijf jaar en zoekt de stichting een bestuurslid met kennis en ervaring op het gebied van (internationale) groei van goede doelen organisaties.

Wij vragen

  • Affiniteit met het werk van Lawyers for Lawyers
  • Bereid en in staat om gemiddeld enkele uren per week te besteden aan het werk voor Lawyers for Lawyers
  • Er is op dit moment ook ruimte voor een bestuurslid dat zelf geen advocaat is

Wij bieden

  • De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan belangrijk werk ter ondersteuning van advocaten over de hele wereld
  • Kansen om te ontwikkelen als bestuurslid en in de ngp-sector
  • Leuke collega bestuursleden
  • Een jaarlijks bestuursuitje
  • Uitdagingen in een dynamische en groeiende stichting

Diversiteit en inclusie

Diversiteit binnen het bestuur zorgt voor meer verschillende invalshoeken, meer kennis, meer vaardigheden en meer netwerken en dat versterkt de stichting als geheel. Op dit moment is het bestuur onvoldoende divers. Het bestuur hoopt naast de gebruikelijke kandidaten, ook brieven te mogen ontvangen van kandidaten uit de NGO wereld, kandidaten van buiten de randstad, kandidaten met een BIPOC en/of biculturele achtergrond, kandidaten die zelf te maken hebben gehad met mensenrechtenschendingen, LHBTIQ+ kandidaten en kandidaten met een beperking. De bestuursleden die vertrekken in verband met het einde van hun termijn zijn beide vrouw.

Interesse?

Voor contact en nadere informatie over deze functie kunt u terecht bij Anna Timmerman, via a.timmerman@lawyersforlawyers.nl. Via dit e-mail adres kan ook een belafspraak ingepland worden.

Als u interesse heeft, horen wij graag van u! Een beknopte motivatiebrief met CV kunt u sturen aan a.timmerman@lawyersforlawyers.nl.  Graag uw reactie voor 18 november 2023.

Meer nieuws