Vacature: Bestuurslid-secretaris voor het bestuur van Lawyers for Lawyers
28 januari 2021

Vacature: Bestuurslid-secretaris voor het bestuur van Lawyers for Lawyers

Voor het bestuur van Lawyers for Lawyers zijn we per 1 april 2021 op zoek naar een bestuurslid met de functie van secretaris.

Functie

Als bestuurslid ben je nauw betrokken bij de groei van de stichting en lever je een bijdrage aan de bepaling en bewaking van koers en strategie van Lawyers for Lawyers. Als secretaris zit HRM in jouw portefeuille. In het kader hiervan ondersteun je de directeur bij HR-zaken zoals arbeidsovereenkomsten, pensioenvoorwaarden en vrijwilligersovereenkomsten. Ook ben je als secretaris het aanspreekpunt voor integriteitskwesties binnen de organisatie. Deze functie is onbezoldigd.

Algemeen

Lawyers for Lawyers is een onafhankelijke en non-politieke stichting, met als doel het bevorderen en beschermen van een onafhankelijke advocatuur zodat advocaten in staat zijn hun rol als dienaar van de rechtsstaat adequaat te vervullen. Wij doen dit door advocaten, die vanwege hun werk worden gehinderd, wereldwijd te ondersteunen onder meer door fact finding, trial monitoring, advocacy en capacity building. Ook zetten wij ons op internationaal en nationaal niveau in voor het bevorderen van de universele kernwaarden die aan de advocatuur ten grondslag liggen, conform relevante internationale rechtsnormen.

Lawyers for Lawyers bestaat op dit moment uit 5 bestuursleden, 60 advocaat-vrijwilligers en een kantoor met 3 (parttime) medewerkers. Vanwege het aflopen van het bestuurstermijn van een van onze bestuursleden zijn we op zoek naar een nieuw bestuurslid.

Wij vragen

 • Affiniteit met het werk van Lawyers for Lawyers
 • Bij voorkeur ervaring op het gebied van HRM bij een vereniging/stichting
 • Minimaal vijf jaar advocaat
 • Bereid en in staat om gemiddeld minimaal enkele uren per week te besteden aan het werk voor Lawyers for Lawyers
 • Beschikt over een relevant netwerk in de advocatuur

Wij bieden

 • De mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan belangrijk werk ter ondersteuning van advocaten over de hele wereld
 • Werk waar je voldoening van krijgt
 • Kansen om te ontwikkelen als bestuurslid en in de NGO-sector
 • Leuke collega bestuursleden
 • Een jaarlijks bestuurs-uitje
 • Uitdagingen in een dynamische en groeiende stichting

Interesse?

Voor contact en nadere informatie over deze functie kunt u terecht bij Irma van den Berg, bestuursvoorzitter, of Sophie de Graaf, directeur via info@lawyersforlawyers.nl. Via dit email adres kan ook een belafspraak ingepland worden.

Indien u interesse heeft, dan kunt u dit middels een motivatiebrief met CV kenbaar maken via info@lawyersforlawyers.nl  Graag uw reactie voor 22 februari 2021.

Meer nieuws