#FreeTheLawyers: stuur een kaart aan een collega in de gevangenis!
10 december 2019

#FreeTheLawyers: stuur een kaart aan een collega in de gevangenis!

 

Steeds meer advocaten worden wegens hun werk veroordeeld tot lange gevangenisstraffen. Stuur een groetenkaartje aan een collega in de gevangenis!

Op 10 december 2019 heeft Lawyers for Lawyers de #FreeTheLawyers campagne gelanceerd. De campagne bestaat uit een reeks activiteiten, waaronder interventies, sociale media campagnes, rapporten en advocacy voor specifieke zaken van gedetineerde advocaten uit verschillende delen van de wereld. Als onderdeel van de campagne vraagt Lawyers for Lawyers advocaten in ons netwerk groetenkaarten te sturen aan collega’s in de gevangenis.

Boodschappen van solidariteit en steun kunnen anderen aanmoedigen en inspireren om actie te ondernemen. Bovendien sturen ze een duidelijk signaal naar de autoriteiten dat hun acties worden gevolgd. Het schrijven van wenskaarten kan bijdragen aan de vrijlating van advocaten in de gevangenis of kan helpen bij het genereren van beschermende publiciteit.

Stuur uw kaarten naar de onderstaande postbus en vermeld de naam van de advocaat uit de #FreeLawyersCampaign (zie hieronder) aan wie u uw kaart wilt adresseren. Stuur geen religieuze kaart. Lawyers for Lawyers team zorgt ervoor dat uw kaarten worden doorgestuurd naar de advocaat aan wie u uw kaart hebt geadresseerd!

Lawyers for Lawyers
Postbus 15732
1001 NE Amsterdam.

Meer informatie over de advocaten:

Vijf advocaten die onterecht gevangen zijn gezet zijn het gezicht van de campagne: Mahienour El-Massry uit Egypte, Wang Quanzhang uit China, Selçuk Kozağaçlı uit Turkije, Nasrin Sotoudeh uit Iran en Buzurgmehr Yorov uit Tadzjikistan.

Mahienour El-Massry

Mahienour El-Massry

Selçuk Kozağaçlı

Wang Quanzhang

Nasrin Sotoudeh

Buzurgmehr Yorov

Buzurgmehr Yorov

Meer nieuws