(en) (nl)
21 oktober 2011

(en) (nl)

Maandag 10 oktober organiseerde L4L een United Nations Human Rights Machinery Training voor haar vrijwilligers, in samenwerking met stichting Opleiding Advocaten Amsterdam.

De cursus is ontwikkeld door de Sollicitors International Human Rights Group (SIHRG) en al meerdere malen aan Britse advocaten gegeven. Wegens groot succes in Engeland besloot L4L deze cursus naar Nederland te halen. De cursus werd gegeven door Professor Nazila Ghanea, die speciaal uit Londen was overgekomen.

De cursus bood een breed overzicht van de UN charter Based Bodies, de speciale procedures onder de UN en de UN treaty bodies. De training was een combinatie van een lezing en groepsopdrachten.

Door middel van deze cursus konden vrijwilligers meer kennis opdoen over de United Nations Human Rights Machinery, welke hen zou kunnen helpen met hun werkzaamheden voor L4L. De cursus was een succes; Nazila Ghanea wist op een zeer heldere en aansprekende manier te vertellen, en de cursus werd door de vrijwilligers zeer positief gewaardeerd.

Meer nieuws