Lawyers for Lawyers

Focusgroepen

Lawyers for Lawyers komt op voor advocaten omdat wij vinden dat zij hun werk vrij van beïnvloeding moeten kunnen uitvoeren. Ook jij kunt je daarvoor als vrijwilliger inzetten. Door deel te nemen aan een focusgroep en daarmee specifieke advocaten, landen of projecten te ondersteunen.

Wat doet een focusgroep?

Lawyers for Lawyers werkt met twee verschillende soorten focusgroepen:

  • Projectgroepen. Een projectgroep richt zich op één specifiek project. Zoals het organiseren van een award-ceremonie of sponsor-event. Denk daarbij aan de Lawyers for Lawyers Award-uitreiking of de Dam tot Damloop als sponsorloop voor Lawyers for Lawyers.
  • Regio- en landengroepen. Een regio- of landengroep verzamelt informatie over de situatie van advocaten in bepaalde regio’s of landen. En komt waar nodig op voor individuele advocaten. Dat doen we bijvoorbeeld door regelmatig brieven te schrijven aan de autoriteiten in zulke landen. Maar we onderhouden ook persoonlijk contact met betrokken advocaten en sturen waarnemers naar processen tegen hen.

Je kunt éénmalig deelnemen aan een projectgroep of deelnemen als vaste kracht in regio- en landengroepen. Alle focusgroepen kunnen rekenen op advies en ondersteuning van Lawyers for Lawyers.

 

Wie kunnen een focusgroep vormen?

Lawyers for Lawyers heeft inmiddels tien focusgroepen. Iedere advocaat kan zich bij ons opgeven voor een focusgroep. Daarnaast kunnen ook kantoren of Jonge Balies zich bij Lawyers for Lawyers aanmelden als focusgroep.

Voor focusgroepen die zich richten op een land of regio, heeft Lawyers for Lawyers daarnaast behoefte aan collega’s met een bijzondere kennis over die betreffende regio’s of bekendheid met de taal.

Vacatures

Vacature vrijwilliger Trial Monitoring in Turkije: Lawyers for Lawyers traint nieuwe vrijwilligers die twee keer per jaar processen willen waarnemen tegen advocaten in Turkije. Wil jij een verschil maken voor college’s in Turkije? Meld je nu aan! Klik hier voor meer informatie.

Vacature vrijwilliger focusgroep Zuid-Azië: Lawyers for Lawyers is op zoek naar advocaat-vrijwilligers voor de focusgroep Zuid Azië. Deze focusgroep richt zich op advocaten in de problemen in Pakistan, India, Nepal and Sri Lanka. Wil jij je inzetten voor collega’s in Zuid-Azië? Meld je nu aan! Klik hier voor meer informatie.

Meer informatie of aanmelden

Wil je meer informatie over het deelnemen aan een focusgroep of wil je je aanmelden voor een focusgroep? Stuur dan een mail met je motivatie en CV naar info@lawyersforlawyers.org

Op een andere manier steunen?

Steun je Lawyers for Lawyers liever op een andere manier? Dat kan. Als non-profitorganisatie is Lawyers for Lawyers afhankelijk van donaties. Al vanaf 5 euro per maand kun je bijdragen aan een wereld waarin advocaten hun werk onafhankelijk kunnen uitvoeren.

Word donateur