Steun Lawyers for Lawyers!

Zet je in voor collega’s in het buitenland!

Iedere advocaat staat voor een vrije en onafhankelijke advocatuur. Sluit je daarom aan bij Lawyers for Lawyers. Werk mee aan projecten ter ondersteuning van advocaten at risk, of sluit je aan bij een regio groep. Of doe eenmalig mee met een actie of sponsorloop. Lawyers for Lawyers: door advocaten, voor advocaten.

Advocaten kunnen zich op verschillende manieren inzetten: 

  • Meewerken aan specifieke projecten: Advocaten kunnen bijdragen aan verschillende projecten. Dit kunnen zowel inhoudelijke projecten zijn, zoals het schrijven van rapporten en het lobbyen bij verschillende instituten zoals de Verenigde Naties, als meedoen aan sponsorprojecten zoals de Dam tot Damloop of het organiseren van een benefietdiner. Het bijdragen aan specifieke projecten kost gedurende een kortere tijd een bepaalde tijdsinvestering, afhankelijk van het project. Bij inhoudelijke projecten is training vanuit het kantoor van Lawyers for Lawyers onderdeel van de tijdsbesteding.
  • Lid worden van regio en landen groepen: Een focusgroep voor een regio of land verzamelt zelfstandig informatie over de situatie van advocaten in een specifieke regio of specifiek land en onderhoudt persoonlijk contact met de betrokken advocaten. De focusgroepen dragen in belangrijke mate bij aan het consolideren en onderhouden van het netwerk in de focuslanden, als mede het afhandelen van urgente hulpverzoeken Focusgroepleden dienen aantoonbaar bereid en in staat te zijn om gemiddeld vier uur per maand te investeren in het werk voor Lawyers for Lawyers.
  • Deelname aan algemene acties: Advocaten kunnen ook bijdragen aan algemene initiatieven, zoals kaarten schrijven voor de “greeting card campaign”, deelnemen aan acties op sociale media of petities ondertekenen. Deze initiatieven worden een aantal keer per jaar via email gecommuniceerd.

Vacatures

Lawyers for Lawyers is in het bijzonder op zoek naar advocaten die beschikken over taalvaardigheden in het Russisch, Mandarijn, Spaans of Portugees. Wil jij je graag inzetten voor de rechten van collega’s wereldwijd en beheers je één van deze talen? Dan horen we graag van je. Neem voor meer informatie contact op met: info@lawyersforlawyers.nl.

Wil je op een andere manier een bijdrage leveren aan ons werk?

Als non-profit organisatie zijn we volledig afhankelijk van donaties. Zonder jouw steun kunnen we niet doorgaan met het ondersteunen van bedreigde advocaten van over de hele wereld! Lees hoe je ons financieel kunt steunen.

Doneer

Wil je op een creatieve manier een bijdrage leveren aan ons werk?

Samen met De Nieuwe Gevers werken wij met verschillende gemotiveerde professionals aan interessante en creatieve opdrachten. Lees hier hoe je via De Nieuwe Gevers jouw creatieve vaardigheden voor ons kan inzetten.