Filipijnen L4L publiceert rapport over de aanvallen op rechters en advocaten
4 juni 2009

Filipijnen L4L publiceert rapport over de aanvallen op rechters en advocaten

L4L heeft op 4 juni 2009 een rapport gepubliceerd over de aanvallen op rechters en advocaten in de Filipijnen. Het rapport volgt op de International Verification and Fact Finding Mission (IVFFM), een onderzoeksmissie bestaande uit advocaten en rechters uit Nederland en België, die in november 2008 naar de Filippijnen afreisde. Daar onderzochten zij de moorden op en bedreigingen van hun Filipijnse collega’s. De missie volgde op de eerste missie die L4L in juni 2006 naar de Filipijnen ondernam.

De IVFFM concludeert in het rapport dat rechters en advocaten in de Filipijnen nog steeds worden bedreigd, geïntimideerd en vermoord. Volgens het rapport heeft de Filipijnse regering onvoldoende substantiële of preventieve maatregelen genomen om de situatie te verbeteren.

Hieronder vindt u de link naar het rapport, de samenvatting en de bijlagen van het rapport. Kijk hier voor meer achtergrondinformatie over L4L en de Filippijnen. Zie hier de voorbeeldbrieven die door de L4L-vrijwilligers werden verstuurd naar aanleiding van de publicatie van het rapport.

‘The Measures Measured: Report of the International Verification and Fact Finding Mission (IVFFM) on Attacks Against Lawyers and Judges in the Philippines, 4-12 November 2008’

Bijlagen:
Annex 1 Mission Statement
Annex 2 Initial Findings
Annex 3 Summary of interviews
Annex 4 Statuut van TF judges, prosecutors and IBP lawyers
Annex 5 NBI presentatie ‘Adressing the security concerns for Philippine judges’
Annex 6 Briefing ‘PNP Initiatives’
Annex 7 Philippine National Police Human Right Development Programm (PANAMA)
Annex 8 Strict adherence to the doctrine of command responsibility

 

Meer nieuws