L4L Magamed Abubakarov ontvangt Lawyers for Lawyers Award
4 juni 2013

L4L Magamed Abubakarov ontvangt Lawyers for Lawyers Award

Op 31 mei 2013 heeft de Russische advocaat Magamed Abubakarov in Amsterdam de tweede Lawyers for Lawyers Award in ontvangst genomen. Hij ontving de prijs uit handen van Alec Muchadehama uit Zimbabwe, die de prijs twee jaar geleden ontving. Magamed Abubakarov werd door de jury geprezen om zijn “uitzonderlijke moed en doorzettingsvermogen”.

De prijs is bestemd voor een advocaat of groep advocaten die door hun werk de rechtsstaat en de mensenrechten op een uitzonderlijke manier bevorderen en vanwege dat werk worden bedreigd. Volgens Egbert Myer, die de advocaat namens de jury toesprak, kende de jury de prijs “unaniem en met trots” toe aan Magamed Abubakarov, in de hoop dat de award “hem zal bemoedigen zijn dappere en broodnodige werk in een gevaarlijke situatie voort te zetten.” Zie hier het gehele juryrapport.

Bijzondere vermelding was er voor de nummers twee en drie op de shortlist van de jury, te weten Shahzad Akbar uit Pakistan en Olga Hamadi en Gustaf Kawer uit Indonesië. Voor meer informatie over de laatste twee advocaten, zie dit persbericht van TAPOL, de organisatie die hen voor de award nomineerde, of deze korte video.

De prijs werd uitgereikt in het bijzijn van collega-advocaten van over de hele wereld tot besluit van het seminar ‘Lawyers controlled, independence at stake?’. Voor deze gelegenheid waren de mensenrechtenadvocaten Magamed Abubakarov, Alec Muchadehama, Shadi Sadr (Iran), Edre Olalia (Filippijnen), Ramazan Demir (Turkije) en Iratxe Urizar (Spanje) samengebracht, om hun ervaringen en kennis met betrekking tot het centrale thema met de aanwezigen uit te wisselen.

Zie ook deze berichtgeving in het Parool, het Financieel Dagblad en het Advocatenblad naar aanleiding van de uitreiking.

L4L dankt NautaDutilh, Kennedy Van der Laan, Van Doorne, Spigt Litigators, De Koning Vergouwen Advocaten, Boekel de Nerée en Höcker Advocaten voor het mogelijk maken van de Layers for Lawyers Award en het seminar.

 

Meer nieuws