Myanmar Gezamenlijke brief L4L en LRWC aan het Hooggerechtshof in Myanmar
20 januari 2012

Myanmar Gezamenlijke brief L4L en LRWC aan het Hooggerechtshof in Myanmar

In een gezamenlijke brief aan het Hooggerechtshof van Myanmar hebben L4L en Lawyers’ Rights Watch Canada (LRWC) het Hooggerechtshof opgeroepen de intrekking van de advocatenvergunning van 32 advocaten ongedaan te maken.

De vergunningen van deze advocaten zijn naar onze informatie ingetrokken tijdens niet-openbare zittingen, en zonder de mogelijkheid voor de advocaten tot behoorlijke rechtsbijstand. Tevens zijn de regels aangaande de benodigde procedures als gewaarborgd in de Bar Council Act, de Legal Practitioners Act en the Courts Manual niet nageleefd. Redenen voor het intrekken van de vergunningen betroffen politieke activiteiten van de advocaten en/of het bijstaan van cliënten in politiek gevoelige zaken.

Daar dit indruist tegen de internationale standaarden waar Myanmar aan gebonden is, herinneren L4L en LRWC het Hooggerechtshof van Myanmar aan hun internationale verplichting onder, o.a. de Basic Principles on the Role of Lawyers.

Klik hier om de verzonden brief te bekijken. In de database on Basic Principles on the Role of Lawyers kunt u verscheidene documenten vinden aangaande het Strafrechtelijke systeem in Myanmar. Klik hier voor de database.

Meer nieuws