Syrië Muhanad al-Hassani vervroegd vrij
3 juni 2011

Syrië Muhanad al-Hassani vervroegd vrij

Muhanad al-Hassani is na 22 maanden te hebben vastgezeten op 3 juni 2011 vrijgelaten. Bijna een jaar eerder, op 23 juni 2010, werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar. Eerder werd ook al de Syrische advocaat Haitham al-Maleh voortijdig vrijgelaten.

Het Syrische regime heeft de afgelopen week amnestie verleend aan veel politieke gevangenen. Dat betekent echter nog niet dat de onrust in Syrië voorbij is; het Syrische regime gaat nog steeds door met het gewelddadig onderdrukken van protesten.

Overigens is ook advocaat Anwar al-Bunni na vijf jaar vrijgelaten in de week van 22 mei 2011. Hij was in mei 2006 gearresteerd nadat hij een petitie had getekend die opriep tot verbetering van de betrekkingen tussen Syrië en Libanon. In april 2007 was hij tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld, welke hij nu heeft uitgezeten. Tijdens zijn detentie werd Al-Bunni mishandeld, net als de vrijgelaten Al-Hassani. Lees hier een interview van Amnesty met Anwar al-Bunni, waarin hij over zijn ervaringen in de gevangenis vertelt.

Meer nieuws