Bahrein Advocaat Mohamed Issa Al Tajer gearresteerd
26 april 2011

Bahrein Advocaat Mohamed Issa Al Tajer gearresteerd

Ook in Bahrein leiden grote protesten tot massale arrestaties. Vermoedelijk rond 600 mensen, waaronder mensenrechtenverdedigers, politiek leiders, vakbondslieden en dokters zijn opgepakt sinds februari 2011. Van hen is het vaak onbekend waar ze vastzitten, laat staan dat ze toegang hebben tot een advocaat. L4L bereikte ook het bericht over de arrestatie van een advocaat, Mohamed Issa al-Tajer. Hij verdedigde meerdere betogers in de rechtszaal.

Volgens onze informatie werd hij thuis, in het bijzijn van zijn vrouw en kinderen, gearresteerd even na middernacht op 16 april 2011. Voordat de twintig man die zijn huis waren binnengetreden hem meenamen, hadden ze het huis eerst grondig doorzocht en computers in beslag genomen. Ter plekke werd hij niet geslagen of mishandeld, maar toch heeft de arrestatie van hun vader veel indruk op de kinderen gemaakt. Waar hij heen werd gebracht is nog steeds onduidelijk. De vrouw van Al-Tajer, die dokter is, vreest ook gearresteerd te worden.

De arrestatie lijkt onderdeel te zijn van de grotere golf arrestaties die velen treft die op enige manier betrokken zijn bij de vreedzame protesten in Bahrein. Het lijkt erop dat de overheid van Bahrein Mohamed al-Tajer moedwillig in zijn werk wil belemmeren. L4L organiseerde een schrijfactie; hier vindt u de brieven die destijds zijn verstuurd.

Meer nieuws