China Tang Jitian en Jiang Tianyong vrij maar onder huisarrest
26 april 2011

China Tang Jitian en Jiang Tianyong vrij maar onder huisarrest

In maart 2011 kwam L4L in actie voor de drie Chinese advocaten Tang Jitian, Jiang Tianyong en Teng Biao. Zij werden gearresteerd enkele dagen nadat ze op 16 februari 2011 hadden overlegd wat ze konden doen om hun collega Chen Guangchen te helpen. Die had de aandacht van de autoriteiten omdat hij een filmpje liet plaatsen waarin hij laat zien hoe hij en zijn vrouw hebben te lijden onder het huisarrest waaronder ze zijn geplaatst.

Van de drie opgepakte advocaten werd Tang Jitian het eerst vrijgelaten, namelijk op 5 april 2011. Sindsdien zit ook hij echter thuis onder huisarrest. Amnesty International meldt dat het slecht gaat met zijn gezondheid en dat hij door het huisarrest geen toegang heeft tot adequate medische hulp.

Op 19 april werd ook Jiang Tianyong vrijgelaten, maar ook hij is onder huisarrest geplaatst en nog niet vrij om te gaan waar hij wil.

Teng Biao is ook vrijgelaten, op 29 april 2011. Zijn vrouw meldde dat hij de pers niet te woord kon staan; ze wilde verder niet ingaan op zijn fysieke en psychische gesteldheid.

 

Meer nieuws