BMO Debatavonden onder de titel “Human Rights: What’s your Argument?”
9 september 2013

BMO Debatavonden onder de titel “Human Rights: What’s your Argument?”

In september start een serie van drie debatavonden onder de titel “Human Rights: What’s your Argument?”. Dit is een initiatief van debatorganisatie Spui25, het Ministerie van Buitenlandse Zaken en het Breed Mensenrechten Overleg (waar L4L lid van is).  De avonden zijn op 24 september, 29 oktober en 21 november, vanaf 20.00 uur bij Spui25 in Amsterdam. Moderator is Petra Stienen, Arabiste, schrijfster en oud diplomate.

Voor meer informatie en aanmelden voor de debatavonden, klik hier.

Let op: vol is vol!

Hieronder een korte omschrijving:

Dinsdag 24 september:
Politieke participatie van vrouwen in Noord-Afrika en het Midden Oosten (na de revoluties): hoe kunnen vrouwen bijdragen aan het opbouwen van een democratische rechtsstaat en de eerbiediging van universele mensenrechten? Een debatavond met Amal Basha, Zahra Langhi en Arjen Berkvens.

Dinsdag 29 oktober:
Rechten van lesbiennes, homoseksuelen transgenders en biseksuelen. Traditionele waarden: een bedreiging of kans voor het beschermen van LHBT rechten in Afrika? Judith Kotzé, directeur van de Zuid-Afrikaanse organisatie Inclusive en Affirming Ministries, gaat in gesprek met Aart Verburg, voormalig rector van het Hendrik Kraemer Instituut (HKI), een internationaal en intercultureel georiënteerd kenniscentrum van de Protestantse Kerk.

Donderdag 21 november:
Bescherming van bloggers en journalisten: hoe doe je dat en hoe zorg je dat het werkt? Wat is de rol van journalisten en bloggers en wat is de rol van overheden en koepelorganisaties? Met o.a. Turan Ali en Thomas Bruning.

 

 

 

 

 

 

Meer nieuws