Sri Lanka Brief voor Lakshan Dias
15 april 2013

Sri Lanka Brief voor Lakshan Dias

Op 26 februari 2013 ontving mensenrechtenadvocaat Lakshan Dias uit Sri Lanka een aantal anonieme bedreigende telefoontjes. De dag voor de telefoontjes werd hij al gevolgd door een wit busje. Hierover heeft Dias een formele klacht bij de Moratuwa Politie, Colombo district, ingediend op 25 februari 2013. De afgelopen maanden werd Dias al langere tijd in de gaten gehouden en heeft hij meerdere bedreigingen ontvangen.

Lakshan Dias is een mensenrechtenadvocaat die cliënten heeft vertegenwoordigd in een aantal high-profile zaken met betrekking tot onder andere vermeende marteling, deportatie en immigratie. Bovendien is Dias actief geweest in het verzet tegen de afzettingsprocedure van de Chief Justice van het Hooggerechtshof van Sri Lanka in januari. Verscheidene andere advocaten hebben doodsbedreigingen ontvangen met betrekking tot het uiten van protesten  tegen deze afzettingsprocedure en het pleiten voor de onafhankelijkheid van de rechterlijke macht. Dias’ Collega’s zijn bezorgd dat hij risico loopt op een gedwongen verdwijning en/of fysiek geweld.

L4L schreef een brief aan de autoriteiten van Sri Lanka  om hen op te roepen tot het onderzoeken van de intimidatie jegens Lakshan Dias. Klik hier om de brief die is verstuurd te downloaden.

Meer nieuws