Syrië Minister van Buitenlandse Zaken ontvangt Al-Maleh
12 augustus 2011

Syrië Minister van Buitenlandse Zaken ontvangt Al-Maleh

Haitham al-Maleh, de Syrische advocaat die sinds 8 maart 2011 op vrije voeten is, is op 11 augustus 2011 ontvangen door Minister van Buitenlandse Zaken Rosenthal. Volgens het persbericht van het Ministerie “…betuigde [Rosenthal] Al-Maleh zijn medeleven aan het Syrische volk. ‘Het geweld van het Syrische regime tegen de betogers is onacceptabel en moet stoppen’, zei Rosenthal. ‘Door het aanhoudend geweld maakt Assad het voor zichzelf steeds moeilijker een rol te spelen in het nieuwe Syrië.’”

Minister Rosenthal wil een uitbreiding van de sancties vanuit de EU tegen Syrië om zo de druk op het regime op te voeren. Zo moet het aantal personen op de EU-sanctielijst worden uitgebreid en moeten er sancties worden genomen tegen overheidsbedrijven in de bankensector en telecom.

Voordat Al-Maleh door minister Rosenthal werd ontvangen bezocht hij diens voorganger Ben Bot en ook de Stichting Geuzenverzet 1940-1945. Die stichting kende hem in 2006 de Geuzenpenning toe vanwege zijn werk. Volgens Al-Maleh heeft die toekenning hem meer bekendheid gegeven.

‘[De Syrische autoriteiten] houden er rekening mee dat als ze me iets willen aandoen, dat de hele wereld meekijkt’ zei Al-Maleh tegen RTV Rijnmond, dat hem interviewde.

Meer nieuws