Turkije  22 advocaten 500 dagen in hechtenis
29 maart 2013

Turkije 22 advocaten 500 dagen in hechtenis

Vorige week zaten 22 van de 46 advocaten die in November 2011 werden gearresteerd in het kader van de ‘KCK-zaak’ al 500 dagen in voorlopige hechtenis. Om deze 500 dagen voorlopige hechtenis te markeren en de aandacht te vestigen op de volgende zitting in het proces op 28 maart, heeft L4L samen met een grote coalitie van organisaties op 23 maart een advertentie over de ‘lawyers-trial’ in de Turkse krant Radikal gepubliceerd.

Om nog meer aandacht op de zaak te vestigen, heeft een groep van internationale waarnemers vandaag, 29 maart, een petitie aangeboden aan de Turkse autoriteiten namens tientallen internationale (advocaten-)organisaties, waaronder de Nederlandse Orde van Advocaten en de Amsterdamse Orde van Advocaten. Dit werd gedaan op het initiatief van L4L. In de petitie uiten de organisaties hun zorgen over de toenemende repressie van advocaten.

De vervolgzitting in de ‘lawyers-trial’  die op 28 maart plaatsvond in Silivri, werd opnieuw waargenomen door L4L, tezamen met een groot aantal andere organisaties. Vier advocaten werden door de rechter vrijgelaten.

Meer nieuws