Uitnodiging: seminar
21 april 2022

Uitnodiging: seminar “Milieurechtvaardigheid en het werk van internationale milieurechtadvocaten” – 19 mei

Lawyers for Lawyers en de Amsterdamse Orde van Advocaten nodigen u uit om deel te nemen aan het seminar ‘Milieurechtvaardigheid en het werk van internationale milieurechtadvocaten’ in de Posthoornkerk in Amsterdam op donderdag 19 mei 2022 van 15:30 – 17:30, met een (netwerk)borrel na afloop.

Speciaal Rapporteur van de Verenigde Naties voor Mensenrechten en het Milieu, David R. Boyd, zal het thema van het seminar inleiden. Vervolgens zullen dr. Channa Samkalden, advocaat bij Prakken d’Oliveira Human Rights Lawyers, en mr. dr. Daphina Misiedjan, als jurist en onderzoeker verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, met elkaar in gesprek gaan over onder andere milieurechtvaardigheid, het belang van procederen in milieuzaken, en de aansprakelijkheid van multinationals voor mensenrechtenschendingen.

Daarna zullen twee advocaten uit respectievelijk Oeganda en Maleisië stilstaan bij het feit dat de druk op milieubeschermers en milieurechtadvocaten wereldwijd in rap tempo toeneemt. Beide advocaten zullen dit illustreren aan de hand van de positie van milieurechtadvocaten in hun landen van herkomst. Daarbij zullen ze ook bespreken met welke toenemende uitdagingen zij te maken hebben, en hoe de internationale gemeenschap hun juridische strijd voor milieurechtvaardigheid kan ondersteunen.

  • Het seminar wordt in het Engels gehouden en kan ook via livestream worden gevolgd via ons YouTube kanaal.
  • Voor het fysiek bijwonen van het seminar krijgt u één PO-punt.

Klik hier om u aan te melden

Meer nieuws