Algerije Intimidatie van advocaat Salah Dabouz
10 maart 2017

Algerije Intimidatie van advocaat Salah Dabouz

Algeria

Advocaat Salah Dabouz werd de afgelopen maanden geconfronteerd met intimidatie. Naar verluidt is dat het gevolg van zijn verdediging van mensenrechtenactivist Kamal Eddin Fekhar en zijn collega’s. Dit meldde Frontline Defenders op hun website.

Op 6 maart 2017 kreeg Salah Dabouz te horen dat twee inlichtingenofficieren in Ghardaïa vragen over hem stelden aan mensen. Daarnaast ontving hij bedreigende telefoontjes van mensen die zichzelf bekendmaakten als politieagenten en die hem aanspoorden zichzelf aan te geven bij de politie, ondanks het feit dat hij geen officiële dagvaarding voor ondervraging had ontvangen.

Er was al eerder onderzoek gedaan naar Salah Dabouz. Op 13 juli 2016 werd hij onder rechterlijke toetsing geplaatst. Op 1 maart 2017 weigerde de onderzoeksrechter het toetsingsproces te beëindigen, ondanks Dabouz’ volledige medewerking. Het proces is een kostbare zaak voor de advocaat, omdat de toetsing plaatsvindt op een afstand van 600 kilometer van zijn huis en werk. Dit belemmert ook zijn werk als advocaat, omdat hij elke week 1200 kilometer moet reizen voor de toetsing.

Meer nieuws uit Algeria