Dag bedreigde advocaat Den Haag: Lezing met Ruken Gulagaci
14 december 2018

Dag bedreigde advocaat Den Haag: Lezing met Ruken Gulagaci

Türkiye

Samen met Lawyers for Lawyers organiseert de Jonge Balie Den Haag op 24 januari van 17.00-18.00 uur een lezing. Ruken Gulagaci, advocaat uit Turkije, komt spreken.

klik hier om je aan te melden (HELAAS VOL)

Donderdag 24 januari 2019 is de jaarlijkse ‘Dag van de bedreigde advocaat’. Dit jaar staat deze dag in het teken van advocaten uit Turkije. De situatie van advocaten in Turkije is uiterst zorgwekkend. Honderden advocaten werden de afgelopen jaren gearresteerd, gedetineerd en strafrechtelijk vervolgd. Lawyers for Lawyers woont al sinds 2011 zittingen bij in rechtszaken tegen een groot aantal van deze advocaten. Veel van hen staan terecht in verband met hun legitieme werkzaamheden als advocaat; zij worden geïdentificeerd met cliënten die in Turkije als ‘vijanden van de staat’ worden bestempeld, zoals mensen die worden beschuldigd van aan terrorisme gerelateerde strafbare feiten.

Ruken Gulagaci is sinds 2011 lid van de Orde van Advocaten in Istanbul. Ruken staat cliënten bij in mensenrechtenzaken, zaken aangaande intellectueel eigendom, strafrecht en verzekeringsrecht. Zij is lid van de “Association of lawyers for freedom” (Ozgurluk Hukukcular Dernegi – OHD) sinds 2012.

De lezing vindt plaats bij de Rechtbank Den Haag, zaal H4.

Datum: 24-01-2019

Tijd: 17:00 uur – 18:00 uur

Locatie: Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60 te Den Haag, zaal H4.

Aanmelden: klik hier om je aan te melden (HELAAS VOL)

Meer nieuws uit Türkiye