Azza Soliman vrijgesproken
1 juni 2015

Azza Soliman vrijgesproken

Egypt

Op 23 mei 2015 werd advocaat Azza Soliman door de Qasr al-Nile rechtbank vrijgesproken. Slechts drie dagen later ging het openbaar ministerie in beroep tegen de vrijspraak. Het beroep zal worden gehoord op 13 juni 2015.

Op 24 januari 2015 ging advocaat Azza Soliman vrijwillig naar het kantoor van het Openbaar Ministerie om te getuigen over het gewelddadig opbreken van een protest (georganiseerd door de politieke partij Popular Alliance) door de veiligheidsdiensten. Tijdens het opbreken van dit protest werd een activist gedood. Soliman nam niet deel aan het protest, maar was toevallig in de buurt en was getuige van het schieten op de activist. Op 23 maart 2015 besloot de openbaar aanklager dat Azza Soliman niet langer een getuige was in de zaak, maar een verdachte. Ze werd beschuldigd van illegaal protesteren en het overtreden van de openbare orde en veiligheid.

Lawyers for Lawyers is verheugd over de vrijspraak van Azza Soliman, maar blijft bezorgd over de situatie van veel andere mensenrechtenadvocaten in Egypte. Lawyers for Lawyers zal de zaak van Azza Soliman op de voet blijven volgen.

Meer nieuws uit Egypt