UPR Mid-term rapport
16 mei 2017

UPR Mid-term rapport

Vietnam

In voorbereiding op de Universal Periodic Review (UPR) van Vietnam in 2019, heeft L4L samen met the Law Society of England and Wales en Lawyers’ Rights Watch Canada een ‘mid-term report’ geschreven. In dit rapport hebben we beschreven in hoeverre Vietnam de aanbevelingen met betrekking tot de rol van advocaten, die Vietnam tijdens de UPR van 2014 accepteerde, heeft geïmplementeerd.

Tijdens de UPR in 2014 ontving Vietnam meerdere aanbevelingen over advocaten en mensenrechtenverdedigers, en de omstandigheden waaronder deze hun werk moeten doen. De autoriteiten accepteerden slechts een deel van deze aanbevelingen, waaronder over toegang tot een advocaat, vrijheid van meningsuiting van mensenrechtenverdedigers (waaronder advocaten) en garanderen van een goede werkomgeving van mensenrechtenverdedigers en advocaten.

Ons rapport concludeert dat Vietnam er niet in geslaagd is om de UN Basic Principles on the Role of Lawyers volledig te handhaven. De aanbevelingen over toegang tot een advocaat, vrijheid van meningsuiting van advocaten en het garanderen van een goede werkomgeving van mensenrechtenverdedigers en advocaten zijn niet (volledig) geïmplementeerd. Dit konden wij onderbouwen met concrete voorbeelden van de situatie van advocaten in Vietnam, waaronder advocaten Le Quoc Quan en Nguyen Van Dai.

Klik hier om het rapport te lezen.

Meer nieuws uit Vietnam