Maldiven Mensenrechtenadvocaat Mahfooz Saeed neergestoken
13 september 2015

Maldiven Mensenrechtenadvocaat Mahfooz Saeed neergestoken

Op 4 september 2015 werd mensenrechtenadvocaat Mahfooz Saeed aangevallen door twee onbekende mannen in Malé. Tijdens de aanval werd hij aan één kant van zijn hoofd met een mes gestoken. Dit meldt Frontline Defenders op hun website.

Mahfooz Saeed is mensenrechtenadvocaat en lid van het juridische team van ex-president Mohamed Nasheed die in 2015 onder de antiterrorismewet tot 13 jaar in de gevangenis werd veroordeeld. Zijn proces zou niet aan de internationale normen voor een eerlijk proces hebben voldaan. In zijn blogs schrijft Mahfooz Saeed kritisch over de tekortkomingen van het gerechtelijk systeem van de Malediven, de stijgende criminaliteit en de verslechtering van de sociaal-politieke situatie, en roept hij op tot de justitiële hervormingen in het land.

De aanval op Mahfooz Saeed gebeurde een week nadat hij zich kritisch had uitgelaten over de huidige regering op een bijeenkomst van de Maldivische Democratische Partij, en een week voor de leden het internationale juridische team van de voormalige president Nasheed naar de Malediven zouden reizen om de voormalige president te ontmoeten.

Meer nieuws