Sui Muqing zijn vergunning ingetrokken
16 februari 2018

Sui Muqing zijn vergunning ingetrokken

China

Op 12 februari is de advocatenvergunning van advocaat Sui Muqing ingetrokken. Hij zou op 23 januari 2018 al geïnformeerd zijn over het voornemen tot het intrekken van zijn advocatenvergunning door het “Guangdong Bureau of Justice”. Dit wordt gemeld op de website van Front Line Defenders.

Een online-speech van Sui zou “bewijs” vormen dat Sui de Chinese “Law on Lawyers” heeft overtreden. Tijdens deze speech heeft Sui de rechten van zijn cliënt verdedigd en de beschuldigingen van Ding Jiaxi, dat hij in het detentiecentrum is gemarteld, openbaar gemaakt.

Daarnaast zou Sui zich niet heeft gehouden aan de “courtroom etiquette rules” tijdens het proces van mensenrechtenadvocaat Ding Jiaxi in 2014. Zo zou Sui tijdens het proces zich niet hebben gehouden aan de aanwijzingen van de rechtbank door tijdens de zitting zich vrij te bewegen zonder daar vooraf toestemming ervoor te vragen.

Op 3 februari 2018 heeft Sui de zitting bijgewoond over de intrekking van vergunning. Op 12 februari 2018 is Sui zijn vergunning officieel ingetrokken. De vrouw van Sui en zijn kind zouden een reisverbod opgelegd hebben gekregen.

Meer nieuws uit China