Aanklacht tegen Arão Bula Tempo verworpen
24 juli 2016

Aanklacht tegen Arão Bula Tempo verworpen

Angola

Vanwege gebrek aan bewijs heeft de provinciale rechtbank van Cabina op 11 juli 2016 de aanklachten tegen advocaat Arão Bula Tempo verworpen. Lawyers for Lawyers juicht deze beslissing toe.

Op 14 maart 2015 werd Arão Bula Tempo gearresteerd vanwege zijn vermeende betrokkenheid bij de organisatie van een vreedzaam protest tegen de schending van mensenrechten in de Angolese provincie Cabinda. Op 22 oktober 2015 werd hij opgepakt op verdenking van ‘collaboreren met buitenlanders om de Angolese staat te verzwakken’ en rebellie.

Eerder dit jaar riep Lawyers for Lawyers de autoriteiten op om de aanklachten tegen Arão Bula Tempo te laten vallen, als deze alleen waren gebaseerd op zijn werk voor de mensenrechten en het uitoefenen van zijn recht op vrijheid van meningsuiting.

Arão Bula Tempo is een mensenrechtenadvocaat en Voorzitter van de Provinciale Raad van de Angolese Orde van Advocaten in Cabinda. Sinds 1998 stelt hij mensenrechtenschendingen aan de kaak, begaan door afgezanten van de staat zoals willekeurige opsluiting en marteling.

Meer nieuws uit Angola