Proces tegen Intigam Aliyev
10 februari 2016

Proces tegen Intigam Aliyev

Azerbaijan

Op 26 januari 2016 vond er een zitting plaats in het proces tegen Intigam Aliyev bij het Hooggerechtshof in Bakoe. Aliyev was niet bij de zitting aanwezig vanwege gezondheidsproblemen, maar zijn advocaat, Javad Javadov, woonde de zitting bij en pleitte voor vrijspraak van zijn cliënt.  De zitting werd uitgesteld tot 24 februari omdat er extra documenten beoordeeld zouden moeten worden.

Intigam Aliyev werd in april 2015 veroordeeld op de beschuldigingen van “belastingontduiking”, “misbruik van gezag”, “illegaal ondernemerschap” en “verduistering”. Aliyev zelf ontkent alle aanklachten en zegt dat ze politiek gemotiveerd zijn. Het Hof van Beroep bevestigde deze uitspraak op 21 juli 2015. Zijn arrestatie en veroordeling lijken gerelateerd te zijn aan zijn werk. Als advocaat heeft hij meer dan 200 zaken aangediend bij het Europees Hof van de Rechten van de mens (EHRM) tegen Azerbeidzjan.

Lawyers for Lawyers heeft campagne gevoerd voor de vrijlating van Intigam Aliyev sinds zijn arrestatie in augustus 2014 en zal zijn zaak op de voet blijven volgen.

Meer nieuws uit Azerbaijan