Advocaat Alldo Fellix Januardy aangevallen
13 april 2016

Advocaat Alldo Fellix Januardy aangevallen

Indonesia

Lawyers for Lawyers en Lawyers’ Rights Watch Canada (LRWC) zijn bezorgd over de fysieke aanval op advocaat Alldo Fellix Januardy uit Indonesië.

Alldo Fellix Januardy werd aangevallen toen hij probeerde te onderhandelen over het schorsen van het plan om zijn cliënten onder dwang uit te zetten. De Administratieve Rechtbank had nog geen uitspraak gedaan over de rechtmatigheid van het uitzetten van deze bewoners van een sloppenwijk aan een rivieroever. Bovendien waren zijn cliënten nog in afwachting van de uitkomst van een audiëntie bij de gemeenteraad. Alldo Fellix Januardy verzocht de politie om de uitkomst van de juridische procedure af te wachten alvorens eventuele acties te nemen. In plaats van zijn juridische verzoek te respecteren, vielen leden van de politie Alldo Fellix Januardy aan, waardoor hij wonden aan zijn wenkbrauw en kin opliep.

Lawyers for Lawyers en LRWC riepen de Indonesische autoriteiten op om onmiddellijk een grondig en onpartijdig onderzoek te doen naar de aanval op Alldo Fellix Januardy en ervoor te zorgen dat de verantwoordelijken zullen worden gestraft.

Meer nieuws uit Indonesia