Noteer in de nieuwe agenda: 24 januari Dag van de bedreigde advocaat
20 december 2017

Noteer in de nieuwe agenda: 24 januari Dag van de bedreigde advocaat

Russian Federation

Egypte: piramides, duiken…en bedreigde advocaten

Egypte heeft twee gezichten. Een prachtige vakantiebestemming. Maar ook een land van contrasten en conflicten. De mensenrechten en de onafhankelijkheid van de rechtspraak komen voortdurend onder druk. Ook de situatie van advocaten verslechtert in een rap tempo. Een groot aantal advocaten werd de afgelopen jaren gearresteerd in verband met hun werkzaamheden. Daarom staat de jaarlijkse ‘Dag van de bedreigde advocaat’ op 24 januari 2018 in het teken van Egypte.

Gezamenlijk springen de stichting De Dag van de Bedreigde Advocaat en Lawyers for Lawyers die dag op de bres voor hun Egyptische collega’s. Er zal een manifestatie voor/buiten de rechtbank Den Haag plaatsvinden. Voor de lezing heeft Lawyers for Lawyers Italiaanse advocaat Nicola Canestrini uitgenodigd. In het kader van het ENDANGERED LAWYERS | AVVOCATI MINACCIATI was Nicola Canestrini in december 2017 op een fact-finding missie in Egypte, waar hij met meerdere Egyptische advocaten sprak.

 

We rekenen op jouw solidariteit én aanwezigheid op 24 januari.

Programma

15.00 Manifestatie en aanbieden petitie, komt allen al dan niet in toga!

Manifestatie voor de bedreigde Egyptische advocaten buiten/voor de rechtbank in Den Haag. Ook zal die dag een petitie worden aangeboden bij de Egyptische ambassades en consulaten in verschillende steden binnen en buiten Europa. Aanvang 15.00 uur!

Voor meer informatie: http://dayoftheendangeredlawyer.eu/
Initiator Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat, Hans Gaasbeek: tel: 06-52055043, email: hgaasbeek@gaasbeekengaasbeek.nl.

17.00 – 18.00 Seminar

Klik hier om je aan te melden voor dit event!

Let op: plaatsen zijn beperkt, dus wacht niet te lang met je aanmelden. Het bijwonen van het seminar levert 1 lezingpunt op.

Inloop 16.30 uur

Locatie Rechtbank Den Haag, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag

17.00 Opening door Adrie van de Streek, directeur van Lawyers for Lawyers
17.05 Irma van den Berg, moderator, gaat in gesprek met advocaat Nicola Canestrini over de situatie van advocaten in Egypte.
17.55 Symone Gaasbeek-Wielinga, secretaris van de Stichting Dag van de Bedreigde AdvocaaT

Voor meer informatie: www.lawyersforlawyers.org

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Jonge Balie Den Haag.


De dag van de bedreigde advocaat is in 2009 op initiatief van de Commissie Defense de la Defense van de Europese Democratische Advocaten federatie (AED-EDL, www.aed-edl.net) in het leven geroepen, een jaar later heeft de Europese Associatie van Advocaten voor Democratie en Mensenrechten (ELDH, www.eldh.eu ) zich aangesloten. Het project wordt nu ondersteund door verschillende organisaties, waaronder Lawyers for Lawyers, IDHAE, CCBE, UIA, CNB/OIAD, IAPL en vele andere organisaties.

Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat zoekt een nieuwe internationaal coördinator! Klik hier om de vacature te bekijken.

Meer nieuws uit Russian Federation