Advocaten ontvangen doodsbedreigingen
25 juni 2013

Advocaten ontvangen doodsbedreigingen

Russian Federation

Twee advocaten uit Dagestan Rusland, hebben doodsbedreigingen ontvangen in verband met een strafzaak waar ze aan werken.

Sapiyat Magomedova en Musa Suslanov zijn strafrecht advocaten die werkzaam zijn in de Noord-Kaukasus republiek Dagestan, Rusland. Beiden ontvingen zij recentelijk bedreigingen in verband met hun werkzaamheden in een spraakmakende zaak waarin zij de families bijstaan van vijf mannen die zijn gedood in maart 2012.

Op 19 mei 2013 ontving Musa Suslanov een sms van een onbekend gsm-nummer waarin hij en zijn collega gesommeerd werden zich terug te trekken uit de zaak. Het bericht eindigde met de woorden: “Wij waarschuwen u! Dit is een kans om in leven te blijven “. De volgende dag ontving Sapiyat Magomedova een sms bericht van een onbekend nummer, waarin stond dat zij en haar collega: “de zaak moeten neerleggen en…  op te houden zich te bevinden waar zij niet zouden moeten zijn”. Sindsdien hebben de advocaten meerdere sms berichten ontvangen waarin gedreigd werd met fysiek geweld, brandstichting en het bombarderen van het gebouw waar ze werken als ze niet hun werk te stoppen ten behoeve van de slachtoffers van de zaak.

De twee advocaten hebben officiële klachten ingediend bij de autoriteiten en hen verzocht de bedreigingen te onderzoeken. L4L organiseert een schrijfactie om deze advocaten te steunen. Klik hier om ook deel te nemen aan deze actie!

Meer nieuws uit Russian Federation