Nguyen Van Dai 1 jaar in de gevangenis - stuur een kaart!
16 december 2016

Nguyen Van Dai 1 jaar in de gevangenis – stuur een kaart!

Vietnam

De Vietnamese overheid moet mensenrechtenadvocaat en blogger Nguyen Van Dai onmiddellijk en onvoorwaardelijk vrijlaten, zeiden Lawyers for Lawyers en andere organisaties vandaag. Nguyen Van Dai zit precies 1 jaar in detentie, zonder toegang tot een advocaat of nieuws over een proces.

Nguyen Van Dai werd gearresteerd op 16 december 2015, op beschuldiging van “het maken van propaganda tegen de staat” op grond van artikel 88 van het Vietnamese Strafwetboek. Vietnamese autoriteiten hebben nog niets gezegd over het onderzoeksproces en het proces tegen hem. Bovendien heeft Nguyen Van Dai zijn advocaten en zijn vrouw nog niet mogen zien.

Nguyen Van Dai werd gearresteerd toen hij op weg naar een ontmoeting met een delegatie van de Europese Unie was. Deze delegatie nam die dag deel aan de bilaterale mensenrechtendialoog met Hanoi. Zijn collega Le Thu Ha werd ook gearresteerd op verdenking van propaganda tegen de staat, en wordt sindsdien in communicado vastgehouden.

Dit is niet de eerste keer dat Nguyen Van Dai wordt gearresteerd. In 2007 werd hij veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf, ook voor het verspreiden van propaganda tegen de staat. Hij heeft deze straf uitgezeten en werd toen hij in 2011 vrijkwam nog enige tijd onder huisarrest geplaatst. Dit alles heeft Dai er niet van weerhouden door te gaan met zijn mensenrechtenwerk. Naast zijn werk als advocaat schrijft hij blogs en artikelen over de mensenrechten in Vietnam.

Wat kunt u doen?
Laat Nguyen Van Dai weten dat de wereld hem niet vergeet! Kerstmis is belangrijk voor hem. Kerstwensen van waar ook ter wereld zullen hij en zijn familie enorm waarderen.

Stuur Nuyen Van Dai daarom een kerstkaart en steek hem een hart onder de riem!

Het adres:

Gevangenis:
PRISON B14 – MINISTRY OF PUBLIC SECURITY
Ward Thanh Liet, Thanh Tri, Ha Noi
, VIETNAM

Thuis:
Room 302, Z8,Bach Khoa Condominium, 
Bach Khoa Ward,
Hai Ba Trung District, Ha noi
, VIETNAM

 

Meer nieuws uit Vietnam