Dag van de Bedreigde Advocaat. Kom ook!
23 december 2016

Dag van de Bedreigde Advocaat. Kom ook!

China

Dinsdag 24 januari 2017 is de jaarlijkse ‘Dag van de bedreigde advocaat’. Dit jaar staat deze dag staat in het teken van advocaten uit China. In juli 2015 begon er een ongeëvenaarde en schijnbaar goed gecoördineerde arrestatiegolf, waarbij ruim 300 mensenrechtenadvocaten, medewerkers van advocatenkantoren en mensenrechtenactivisten onder huisarrest werden geplaatst of werden gearresteerd.

In het kader van deze dag worden verschillende events georganiseerd in Den Haag. U bent van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen.

Programma

14.30 Manifestatie en aanbieden petitie, komt allen al dan niet in toga!

Locatie Vredespaleis in Den Haag

Manifestatie voor de bedreigde Chinese advocaten bij het Vredespaleis. Ook zal die dag een petitie worden aangeboden bij de Chinese ambassades en consulaten in verschillende steden binnen en buiten Europa. Wees solidair en kom ook naar het Vredespaleis op 24 januari aanvang 14:30 uur! Het aanbieden van de petitie bij de Chinese ambassade zal plaatsvinden om 15:30 uur.

Voor meer informatie: http://dayoftheendangeredlawyer.eu/

16.30 – 18.00 Seminar

Aanmelden voor dit seminar kan via de LINK.
Locatie: Paleis van Justitie, Prins Clauslaan 60, 2595 AJ Den Haag

Stichting de Dag van de bedreigde advocaat en Lawyers for Lawyers nodigen u van harte uit voor het seminar dat in het kader van de Dag van de bedreigde advocaat wordt georganiseerd in Den Haag. Tijdens dit seminar zal Kit Chan, directeur van de China Human Rights Lawyers Concern Group, spreken over de verslechterende situatie van advocaten in China.

Programma
Inloop 16.00 uur
16.30 Opening door Adrie van de Streek, directeur van Lawyers for Lawyers
16.35 Joost Italianer, moderator, gaat in gesprek met Kit Chan over de situatie van advocaten in China. Tijdens het gesprek zal een filmfragment worden vertoond.
17.50 Simone Gaasbeek-Wielinga, secretaris van de Stichting Dag van de Bedreigde Advocaat
18.00 Borrel

Het bijwonen van deze lezing levert 1 lezingspunt op.

Aanwezig zijn bij het seminar? Schrijf u dan nu in via de website!

De lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Haagse Orde en de Jonge Balie Den Haag.

Voor meer informatie: www.lawyersforlawyers.org
Directeur Lawyers for Lawyers, Adrie van de Streek: 06-26274390


De dag van de bedreigde advocaat is in 2009 op initiatief van de Commissie Defense de la Defense van de Europese Democratische Advocaten federatie (AED-EDL, www.aed-edl.net) in het leven geroepen, een jaar later heeft de Europese Associatie van Advocaten voor Democratie en Mensenrechten (ELDH, www.eldh.eu ) zich aangesloten. Het project wordt nu ondersteund door verschillende organisaties, waaronder Lawyers for Lawyers, IDHAE, CCBE, UIA, CNB/OIAD, IAPL en vele andere organisaties.

Meer nieuws uit China