Onderzoek naar aanval op Alldo Felix Januardy
19 februari 2018

Onderzoek naar aanval op Alldo Felix Januardy

Indonesia

Op 28 januari 2018 hebben Lawyers for Lawyers (L4L) en Lawyers Rights’ Watch Canada (LRWC) hun zorgen geuit over de beëindiging van het onderzoek naar de fysieke aanval op Indonesische advocaat Alldo Fellix Januardy, in een brief aan de arrondissementsrechtbank te Zuid Jakarta, Indonesië.

Alldo Fellix Januardy is een onafhankelijke sociaal advocaat bij een Indonesisch bureau voor rechtshulp (LBH) in Jakarta. Hij werd op 12 januari 2016 aangevallen door leden van de lokale politie (Satuan Polisi Pamong Praja) bij een gedwongen huisuitzetting in Duri, Tebet, Zuid Jakarta, toen hij probeerde te onderhandelen over het schorsen van het plan om zijn cliënten onder dwang uit te zetten. L4L en LRWC riepen de Indonesische autoriteiten op om een direct, grondig en onpartijdig onderzoek uit te voeren naar de fysieke aanval op Alldo Fellix Januardy en ervoor te zorgen dat de daders worden berecht in overeenstemming met internationale wetgeving.

Beëindiging politieonderzoek

Kort na de aanval diende Alldo Fellix Januardy een klacht in tegen de daders bij het politiebureau te Zuid Jakarta. Niettemin besloot deze instantie het politieonderzoek te beëindigen en het dossier na anderhalf jaar te sluiten, terwijl er naar verluidt overtuigend bewijs van de aanval voorhanden is.

Brief

In de brief doen L4L en LRWC een dringend verzoek aan de rechtbank te Zuid Jakarta om de beslissing van de politie te Zuid Jakarta tot sluiting van het dossier te vernietigen en te garanderen dat Alldo Fellix Januardy en zijn collega’s worden beschermd, door hem toe te laten als slachtoffer in de gerechtelijke procedure en het mogelijk te maken dat de daders worden berecht in overeenstemming met internationale wetgeving.

Meer nieuws uit Indonesia