Beroep Intigam Aliyev verworpen
14 maart 2016

Beroep Intigam Aliyev verworpen

Azerbaijan

Op 24 februari 2016 heeft de Azerbeidzjaanse Hooggerechtshof het beroep van mensenrechtenadvocaat Intigam Aliyev verworpen. Aliyev was zelf niet aanwezig tijdens de zitting. Dit meldt het Human Rights House Network op hun website.

Intigam Aliyev zit momenteel een gevangenisstraf van 7,5 jaar uit in de Kurdakhany detentiefaciliteit, net buiten Baku. Hij werd in april 2015 veroordeeld op de beschuldigingen van “belastingontduiking”, “misbruik van gezag”, “illegaal ondernemerschap” en “verduistering”. Aliyev zelf ontkent alle aanklachten en zegt dat ze politiek gemotiveerd zijn. Zijn arrestatie en veroordeling lijken gerelateerd te zijn aan zijn werk. Als advocaat heeft hij meer dan 200 zaken aangediend bij het Europees Hof van de Rechten van de mens (EHRM) tegen Azerbeidzjan.

Intigam Aliyev’s gezondheid verslechtert in een rap tempo, omdat hij geen adequate medische zorg ontvangt in de Kurdakhany detentiefaciliteit.

Lawyers for Lawyers heeft campagne gevoerd voor de vrijlating van Intigam Aliyev sinds zijn arrestatie in augustus 2014 en zal zijn situatie op de voet blijven volgen.

Meer nieuws uit Azerbaijan